Ολοκληρωμένα Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Κτιρίων

Ηλεκτρονικός Ενεργομετρητής
19/01/2016
Ηλεκτρονικός Ενεργομετρητής
19/01/2016
όλα

Ολοκληρωμένα Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Κτιρίων

thermomonosi-ktirionΕσωτερική Θερμομόνωση τοίχων με τα συστήματα Knauf InTherm και AluTherm
Η εσωτερική θερμομόνωση Knauf, μπορεί να δώσει ολοκληρωμένη θερμομόνωση καθώς υπάρχουν λύσεις για όλα τα στοιχεία των κτιρίων (τοιχοποιία, οροφή, δάπεδο) με άριστα χαρακτηριστικά συντελεστών θερμοπερατότητας, που υπερκαλύπτουν και τις πιο αυστηρές απαιτήσεις του Κ.ΕΝ.Α.Κ. και διαθέτουν ιδιαίτερα πλεονεκτήματα.
• Κορυφαία θερμομόνωση
• Εύκολη εφαρμογή
• Ξεχάστε λάσπες, μπάζα και γκρεμίσματα
• Ταχύτητα δόμησης
• Άριστη τελική επιφάνεια
• Βέλτιστη σχέση απόδοσης-τιμής
Θερμομονωτικά πανέλα Knauf In Therm για τοίχους
Το έτοιμο θερμομονωτικό πανέλο Knauf InTherm αποτελείται από άνθυγρη γυψοσανίδα και θερμομονωτική πλάκα γραφιτούχου διογκωμένου πολυστυρενίου EPS 80 με λ=0,032 W/m.Κ.
Το πάχος των θερμομονωτικών πλακών είναι από 5 έως 8cm ανάλογα με την μελέτη ενεργειακής απόδοσης.
Στα πλεονεκτήματά του προσμετράται η υψηλή δυνατότητα διαπνοής η οποία επιτρέπει την αποβολή υδρατμών από το εσωτερικό του κτιρίου. Επίσης λόγω των εξαιρετικών θερμομονωτικών ιδιοτητών του γραφιτούχου EPS 80 εξοικονομείται ωφέλιμος χώρος, με την εφαρμογή μικρότερου πάχους σε σύγκριση
με τα υπόλοιπα θερμομονωτικά υλικά.
Θερμομονωτικές επενδύσεις Knauf σε μεταλλικό σκελετό για τοίχους και οροφές
Για τις επενδύσεις με μεταλλικό σκελετό προτείνουμε την γυψοσανίδα Knauf AluTherm που έχει επικολλημένο στη πίσω όψη της φύλλο αλουμινίου το οποίο λειτουργεί σαν φράγμα υδρατμών και προστατεύει τον αμόνωτο τοίχο ή οροφή από την υγρασία εσωτερικής συμπύκνωσης, η οποία θα εισχωρήσει στους πόρους των υλικών και θα τα καταστρέψει. Η εσωτερική επένδυση των τοίχων αποτελείται από μεταλλικό σκελετό γαλβανισμένης λαμαρίνας, που στερεώνεται στην οροφή και στο δάπεδο του κτιρίου. Στο διάκενο μεταξύ του αμόνωτου τοίχου και του μεταλλικού σκελετού τοποθετούνται πλάκες ορυκτοβάμβακα με πολλές επιλογές σε πάχος και πυκνότητα, για την ταυτόχρονη εξασφάλιση της απαραίτητης θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και πυροπροστασίας.
Τέλος στον μεταλλικό σκελετό βιδώνεται η γυψοσανίδα Knauf AluTherm πάχους 12,5mm και ακολουθεί το στοκάρισμα των αρμών και το βάψιμο της γυψοσανίδας. Ανάλογη είναι η κατασκευή για την θερμομόνωση οροφών όπου με κατάλληλες αναρτήσεις στερεώνεται ο μεταλλικός σκελετός, τοποθετούνται οι πλάκες ορυκτοβάμβακα και βιδώνεται η γυψοσανίδα Knauf AluTherm πάχους 12,5mm. Οι εργασίες ολοκληρώνονται με το στοκάρισμα των αρμών και το βάψιμο της γυψοσανίδας.
Για την εφαρμογή εσωτερικής θερμομόνωσης με γυψοσανίδες Knauf δεν απαιτούνται άδεια μηχανικού, ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ (ΦΕΚ τεύχος Β, αρ. φύλλου 418), στήσιμο σκαλωσιάς, καλές καιρικές συνθήκες εφαρμογής και άδεια κατάληψης πεζοδρομίου.
πηγή: knauf.gr